26/8/12

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ

Στις 18 Αυγούστου 2012, με διαταγή του δημάρχου Αθήνας Καμίνη, δημοτικοί υπάλληλοι και ΜΑΤ, παραβιάζοντας την πόρτα, επενέβησαν στην Ανοιχτή Δημοτική Αγορά Κυψέλης και παραμένουν εκεί, απαγορεύοντας την πρόσβαση σε οποιονδήποτε.

Η επέμβαση αυτή εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλάνο δράσης, μέσω της οποίας το κράτος -αρχίζοντας με το πιο αδύναμο κοινωνικό κομμάτι, τους μετανάστες- στοχεύει στη συνέχεια να κλείσει κάθε ελεύθερο χώρο, να φιμώσει κάθε ελεύθερη φωνή και να ισοπεδώσει οποιαδήποτε αντίσταση στη συνεχώς εντεινόμενη επίθεση στο σύνολο των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η κρατική μηχανή, εκτός από τον επίσημο φορέα καταστολής, την αστυνομία, έχει ακούσια ή εκούσια δραστηριοποιήσει έναν φασιστικό βραχίονα, ο οποίος -με ξυλοδαρμούς, δολοφονίες και εμπρησμούς- προσπαθεί να επιβάλει ένα καθεστώς τρομοκρατίας.

Η αντίσταση που οφείλουμε να προτάξουμε ενάντια στην κλιμακούμενη καταπίεση δεν αφορά μόνο την Ανοιχτή Δημοτική Αγορά Κυψέλης: αφορά τους πάντες και τα πάντα. Σειρά έχουν άλλες καταλήψεις, σωματεία - συνελεύσεις εργαζομένων και συνελεύσεις γειτονιάς, ο καθένας και η καθεμία από μας.

Όπου υποχωρούμε, όπου αφήνουμε περιθώρια και δεν αντιστεκόμαστε στην κρατική καταστολή δίνουμε χώρο στο φασισμό και στο ρατσισμό!

Συμμετέχουμε και καλούμε όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Ανοιχτή Δημοτική Αγορά Κυψέλης,
Φωκίωνος Νέγρη 42, τη Δευτέρα 27/8, στις 18:00.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΒΑΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου