8/4/12

Ο Μάριος Λώλος είναι ένας από μας.

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου χιλιάδες άνθρωποι μαζεύονται στο Σύνταγμα για να εκφράσουν την οργή τους για την -μεστή πολιτικού νοήματος- αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα.
Οι υπάνθρωποι της ΕΛΑΣ διαλύουν τη συγκέντρωση με βία και χημικά. Εκτός από τους συνήθεις υπόπτους, εργαζόμενους–άνεργους διαδηλωτές, τα γκλομπς των κρανοφόρων πέφτουν και στα κεφάλια δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ. Ο Μάριος Λώλος, πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, χτυπιέται στο κεφάλι και οδηγείται στο χειρουργείο με σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
Ο Μάριος Λώλος δεν είναι άγνωστος στις αστυνομικές αρχές. Δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται και χτυπιέται από τα όργανα της τάξης. Δεν είναι άγνωστος και σε εμάς. Έχει βρεθεί δίπλα μας στους εργατικούς αγώνες και έχει έμπρακτα σταθεί πλάι σε ανθρώπους που βίωσαν την αστυνομική βία. Είναι σύντροφος και συναγωνιστής.
Γι' αυτό και εμείς του ευχόμαστε καλή ανάρρωση και κακό ψόφο σ' αυτούς που καθημερινά σηκώνουν χέρι απάνω μας. Ακόμη και αν τα πιονάκια του συστήματος αδυνατούν να δουν το πολιτικό βάρος των ενεργειών τους, εμείς το βλέπουμε πεντακάθαρα. Θα μας βρουν μπροστά τους.

Οι κοινωνικοί αγώνες δεν καταστέλλονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου