22/12/11

Ενημέρωση από την εκδήλωση για την απεργία στη Χαλυβουργία (21/12)

Αναδημοσιεύουμε από


Πάνω από 200-250 αλληλέγγυοι/ες συγκεντρώθηκαν χτες στην εκδήλωση αλληλεγγύης στους απεργούς Χαλυβουργούς που έγινε στην ΑΣΟΕΕ. Έγινε εισήγηση από τους διοργανωτές - «Συνέλευση σωματείων βάσης, εργατικών συλλογικοτήτων κ' συνελεύσεων και εργαζομένων / ανέργων» - και προβλήθηκε σχετικό βίντεο/ντοκιμαντέρ για την εν εξελίξει απεργία.

Ακολούθησε τοποθέτηση/εισήγηση από μέλος του σωματείου των εργαζομένων στην Χαλυβουργία, όπου κατέδειξε τόσο την πεποίθησή του για συνέχιση του αγώνα μέχρι τη δικαίωση, όσο και τη σημασία που έχει για όλη την εργατική τάξη αυτός ο αγώνας. Αφού διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι σαν γροθιά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ότι οι απεργοί δεν θα ανεχθούν από κανέναν πολιτικό καπέλο. Έγινε ενημέρωση και για την κατάσταση στο εργοστάσιο του Βόλου που ανήκει και αυτό στον εργοδότη Μάνεση και το πώς το εκεί σωματείο με την παθητική του στάση (στην καλύτερη), στην ουσία, σαμποτάρει την απεργία των εργαζομένων στον Ασπρόπυργο.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση με επίκεντρο τόσο την επιτακτική ανάγκη οργάνωσης και συλλογικοποίησης των αντιστάσεων απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου και του κράτους, όσο και στη σημασία της αλληλεγγύης για την νικηφόρα έκβαση μαχών, όπως της Χαλυβουργίας. Επιμέρους συζήτηση έγινε για το ζήτημα της αυτοδιαχείρισης των μέσων παραγωγής και το κατά πόσο αυτή είναι εφικτή εντός καπιταλιστικού πλαισίου, όπως επίσης και για το πόσο σημαντικό είναι οι αγωνιζόμενοι να ανθίστανται στην διαμεσολάβηση των αγώνων από μηχανισμούς με ιδιοτελείς σκοπούς.

Από την εκδήλωση βγήκε σαν απόφαση να καλεστεί εκ νέου συνέλευση την επόμενη Πέμπτη (29/12 - 19.00, Πολυτεχνείο) για να καθοριστούν συγκεκριμένες δράσεις αλληλεγγύης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου